Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

       Itt pár GTA IV-es képet láthattok

 

 

Kép

  

Kép

 

Kép

   

A  GTA4  sztorija:

A helyszín. 

A történet otthona Liberty City.. A GTA4   csak egyetlen nagy városból áll, ellentétben a  korábbi játékok többvárosos helyszíneivel, de játékterülete csaknem akkora ,mint  San Andreasé.

A sztori arról szól, hogyan tehet egy embert teljes mértékben tönkre  egy olyan álom kergetése,  mely bizonyos okokból   nem nagyon válik lehetségessé.

Koszos teherhajó tűnik fel az éjszaka sötétjében, fedélzetén mindenféle alvilági figurával. Hatalmas nyüzsgés van, vészesen közeleg ugyanis Liberty City kikötője, el kell rejteni a hatóságok elől a csempészárut és az illegális rakományt. A legénység serénykedése közben dizájnos stáblista tűnik fel egy-egy oszlop vagy ajtó mögül, amolyan Heroes, vagy Medal of Honor: Airborne stílusban. Eközben lassan kiköt a hajó, Niko Bellic pedig megteszi első lépéseit az újvilágban

A főszereplő Niko, egy kelet-európai bevándorló, akit   unokatestvére  Roman beszélt rá, hogy Liberty Citybe jöjjön, persze nem minden ok nélkül. Szüksége volt Niko segítségére, mert iszonyatos adósságokba keveredett, mivel  szenvedélyes szerencsejátékos volt. A kölcsönöket  a város legelvetemültebb bűnözőitől vette fel, és tudta, hogy  egyedül Niko segíthet neki ellenségei elintézésében. És Niko is tudta, hogy  Roman az egyetlen, akit ismert Amerikában.

 

Kép

 

Első feladatként a már több éve itt élő Roman kuzinunk kecójába kell elkocsikáznunk. Az első sokkból alig épültünk fel, az autónkba való beszálláskor máris újabb hatalmas pofont kapunk. Búcsúzunk ugyanis az eddigi komolytalan fizikától, a kocsik itt végre tényleg egy több ezer kilós fém tárgyként viselkednek, valahogy úgy, mint az életben. Húzza őket a gravitáció, kifaroláskor tehetetlenül csapódnak oldalra, elsodorva az éppen oda nem figyelőket. Sétakocsikázás következik, közben kameraforgatás és intenzív bambulás

A történet során főszereplőnk rájön, hogy a város már önmagában képes tönkretenni az embereket. Fontos barátai halnak meg, vagy fordulnak ellene. Niko felfedezi, hogy a valóság  nagyon különbözik az álomtól egy olyan városban, amely imádja a pénzt és a státuszt. 

A város pofátlanul jó lett. A járdán hatalmas embersereg sétálgat, mindenki megy a dolgára, van aki telefonál közben, van aki meg a bevásárlásból tart hazafele hatalmas szatyrokkal. A sarkon egy hot dog árus kínálgatja portékáját, miközben a parkolóban valaki autót szerel, valaki pedig éppen az őt üldöző túlsúlyos járőrt igyekszik lefutni. Az utcán minden kapcsolatba lép velünk, ha nekimegyünk egy szatyrokat cipelő nőnek, akkor az elesik, a cuccai meg szétgurulnak az utcán. Ezután van, aki ránk szól, van aki együtt érzően meg még gratulál is, a fene se tudja milyen okból.

Az első fél-egy órát lazán el lehet tölteni nézelődéssel, ismerkedéssel, na meg persze egy kis száguldozással. Jópofa, hogy ha autóval elütünk valakit, akkor annak lerepül a sapkája, a feje meg sokszor még a szélvédőt is berepeszti. Kicsit Carmageddon-os utánérzetet kelt, hogyha valakit feltrancsírozunk egy házra, akkor a fal megreped, szegény fickó vére meg felkenődik rá, csak úgy mint járgányunk orrára.

 Valaki bajba kerül,meg kell menteni őt, ezután újabb gengsztereknek leszünk beajánlva, persze közben az ellenségeink száma is nő, és észre se vesszük, de teljesen magába szippant az alvilág. Egyszer csak előkerül az első fegyver, az első adag kokain, és hamarosan már nem lesz elég megverni valakit, a vérét kell vennünk az ellenségeknek. 

A játék folyamán arra is fény derül, hogy a "Szabadság Városa"  túl nagy a meneküléshez.

Niko ott marad   Liberty Cityben, ahol kezdetét veszi az elszabadult alvilági pokol elleni elkeseredett küzdelem.

 

Kép