Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

 VICE CITY , A TÖRTÉNET, SZEREPLŐK

 

Kép

 

           A    T Ö R T É N E T

 

A játék főszereplője éppen  a 15 éves börtönbüntetéséből szabadul. Ő Tommy  Vercetti.

Liberty Cityből a Forelli család utasítására utazik délre, hogy új üzleteket bonyolítson le. Első komoly feladata, hogy átvegyen egy nagyobb adag kokaint, ám az üzlet kudarcba fullad. Fegyveresek ütnek rajta a találkozón, és hirtelen fontosabbnak tűnik Tommy számára, ha a pénz és a kokain helyett az életét menti. Később megpróbálja kideríteni, hogy ki lehet a felelős ezért a fiaskóért, még mielőtt megérkezik a Forelli család vezetője északról.

Tommy Vercetti először párszáz dollárokért piszkos kis ügyeket vállal el. Taxisofőrködik, pizzát hord ki, rendőrködik, (és még mentőautós feladatokat is elvállalhat!) majd megismerkedik a város rosszarcú bűnözőivel és egyre jobban belekeveredik a dolgokba. Liberty City-hez hasonlóan itt is szép lassan a helyi maffiabandák kereszttüzében találja magát. A feladatok egyre veszélyesebbek, s nem egyszer okoz barátunk nagyobb galibákat, bandaháborúkat megmozdulásaival. Egyszer a haitik, egyszer a kubaiak, illetve mikor kinek az oldalán bukkan fel Tommy, nem számít semmi, csak hogy a pénzt megkapja érte.

Kalandjai során a korábbiakkal ellentétben nem csak ellenségei, hanem barátai is akadnak, mint például az afro-amerikai Lance Vence, akinek az életét többször is megmenti, és néha közösen indulnak vadászatra.

A sikeres akciók után Tommy egyre jobb anyagi körülmények között leledzik, megteheti, hogy a hotelszoba után kisebb apartmanokat, majd egész lakosztályokat vásárol magának a város különböző pontjain. A piti bűnözőből szép lassan maffiavezér lesz, aki attól függetlenül, hogy a kezében van a fél város, még mindig szereti saját maga elvégezni a fontosabb munkákat.

 

Kép

 

Kép

 

Kép

 

                  SZEREPLŐK

Kép

 

                     TOMMY VERCETTI                                 

 Tommy Vercetti a játék főszereplője.Tommy régebben tagja volt a Forelli-féle maffiának Liberty Cityben. Egy megbízatása során kénytelen volt ott több embert megölni, amiért 15 év börtönbüntetést kapott. A frissen szabadult Tommy   szívesen kezd újra munkát  Florellinél, aki mindjárt küldi is Vice  Citybe, hogy vegyen részt egy kábítószerüzlet megszervezésében. Az akció azonban kudarcba fullad, a pénz elveszik és Tommy ott marad    Vice Cityben, adósságban, sarkában a maffiával, és igyekszik kideríteni, hogy ki is lett annak  a néhány milliónak a gazdája, amivel őt megkönnyebbítették.

 

Kép

                  KEN ROSENBERG

 Ken Rosenberg egy neurotikus ügyvéd, aki szoros kapcsolatban van Tommy Vercettivel, és lazán kapcsolódik  a Forelli családhoz is. Ő Vercetti ügyvédje, tipikus talpnyaló, és néha idiótaként viselkedik.A " fehér por " nagy kedvelője. Tommyval együtt dolgozik a Vice City drogügyletein. Amikor Tommy nem hajlandó követni a maffia parancsait,  Rosenberg is vele tart.

 

Kép

                            KENT PAUL

 Egy londoni 21 éves angol fiatal , jól ismeri a városi pletykákat, ismeri a város bűnügyi  statisztikáját, Tommy több használható információt kap tőle. Kótyagos zeneproducer, aki szívesen menőzik  a Malibu Clubban.

 

Kép

                         RICARDO DIAZ

 Beceneve Mr.Coke. Primitív, könnyen tőrbecsalható, népszerű emberbarát. Dúsgazdag, agresszív, kisnövésű kokainbáró. Hatalmas kastélyban él, a kastély neve : Coke báró Kúria.

Kép

 

                         LANCE  VANCE

 Egy kábítószerkereskedő, szakképzett helikopterpilóta. Testvérét Vicet  lelőtték,  megesküszik, hogy bosszút áll bátyja gyilkosán, addig keresi, míg megtalálja. Így fut össze Vercettivel, aki kezdetben elég nehezen tudja elviselni, ám  a játék végére megkedveli a fekete srácot.

 

Kép

                          PHIL CASSIDY

 Egy nyugalmazott katona, lőfegyver-szakértő és kereskedő.Hadseregbeli múltja megkérdőjelezhető, felvételét állítólag többször is elutasították, mivel az alkoholizálás nem összeegyeztethető a hadsereg tevékenységével. Segít kivitelezni Tommynak a bankrablást, ill. jobbnál jobb fegyvereket lehet venni tőle.

 

Kép

                   MERCEDES CORTEZ

 Ő Juan Cortez lánya, Tommyval kavar.

Kép

                       SONNY FORELLI

 Ő a Forelli család feje. Ez a család a leggazdagabb és legbefolyásosabb maffia család Liberty Cityben. Mikor Tommy kiszabadul a börtönből, Forelli, mint korábbi munkaadója, kötelességének érzi, hogy munkát adjon neki. Elküldi Vice Citybe, mint a Forelli család hivatalos képviselőjét, hogy szervezzen meg egy kábítószer-kartellt.

 

Kép

                         JUAN CORTEZ

 Colonel Juan Cortez lányát Tommyra bízza, amikor emigrálni kényszerül Vice Cityből.Vercetti ki is használja az alkalmat.

 

Kép

                   T  I  P  P  E  K                                   

 

Néhány hasznos tipp, melyek sok esetben gyakran megkönnyíthetik sorsod a játékban: 

 • Ha mellényt akarsz venni az ammu-nationbe inkább menj el a Malibu Clubbal szemben lévő hotelbe és a bejárat előtti kis füves részen találsz egyet. Nem kell venned, megmarad a pénzed. (Nem mintha drága lenne, de azért sok kicsi sokra megy.)

 • A Vercetti ház tetején található egy helikopter. Azzal bármikor bárhova eltudsz repülni. A háztetőre a ház oldalsó lépcsőin tudsz felmenni. Vagy hátul mész be a házba, vagy a fő épületből kimész az oldalsó ajtón.

 • Az első küldetéseket ahol kaptad (Lawyer), azzal szemben van egy parkolóház. Annak a felső emeletén találsz fegyvert. Azt sem kell venned.

 • A Washington Beach-i rendőr kapitányság parkolójában találsz gránátokat. A repülőtér és a kikötő között lévő ház medencéjében találsz egy rakétavetőt. A kikötőtöl a repülőtér fele az utcán talász egy lángszórót.

 • A Washington Beachen az egyik ház tetején találsz egy helikoptert.

 • Ha össze van törve a kocsid és nem akarsz fizetni a javításért, állj be az egyik garázsodba és megjavul.

 • Lehet épületeket venni és ezeknek a java nekünk hoz pénzt.

 • Be lehet menni a Downtown-i stadionba 20 és 22 óra között.

 • Ha megcsináljuk a 10 pizzásküldetést 150 lesz a max. életerőnk.

 • Ha megcsináljuk a 12 rendőrküldetést 150 lesz a max. pajzsunk.

 • Ha megcsináljuk a 12 mentős küldetést akármeddig sprintelhetünk.

 • Ha megcsináljük a 12 tűzoltós küldetést nem fogunk megégni.

 • Ki lehet rabolni a boltokat(A boltos fejére kell célozni).

 • Minden összegyüjtött 10. rejtett csomagért fegyvert kapunk.

 • Csináljátok meg a telefonos küldetéseket is, mert sok pénzt lehet vele keresni.

 • Az Escobar reptér mellett a Katonák bázisán egy Apache helikopter van A katonák ugyan lőnek ránk, de ezt el lehetkerülni úgy, hogy rendőrruhába öltözöl és egy rendőrkocsival mész be.

   
 • Ha megveszed a Hajógyárat és az ott lévő versenyen nyersz, akkor 5000 vagy 6000 $-t kapsz és innentől már magától is gyűjti a pénzt.

 • Az Autószalonnál be lehet nevezni versenyekre(nevezési díj is van!) és ezekkel lehet a legtöbb pénzt nyerni. Ha az itt lévő versenyen könnyíteni akarsz, akkor rakj eléjük egy buszt, te pedig motorral menj!

 • A Malibu Club-bal lehet legtöbb pénzt gyüjteni.

 • A sikátorok tele vannak fegyverekkel.

 • Ha a neten akarsz játszani ne rakj fel modokat mert nem fog működni a játék!

 • A Four Iron nevű küldetésben a golfklub bejárata mellett van egy vashenger. Álj mellé kocsival aztán ugorj a kocsira, onnan a vashengerre, a hengerről pedig be tudsz ugrani a golfklub területére! Így nem veszik el a fegyveredet!

 • Az Escobar reptér mellett van egy olyan épület, ahol van egy medence. Az ott lévő medencében egy rakétavető van elrejtve.

 • A belvárosi motorbolt mellett, egy lépcső alatt van egy uzi.

 • Minden megtalált rejtett csomagért 100$ jár.

 • Amikor a filmstúdió küldetéseiből a fényképezőset csinálod, a helikopterrel a ház mögötti homokos parton szállj le! Ide nem jön hátra az FBI.

 • A Love Juice nevű küldetés elején sportkocsival menj a célhoz, mert később üldözni kell a fickót! A második részében Mercedes-t helikopterrel szállítsd mert úgy sokkal gyorsabb!

 

Kép

Kép