Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

   GTA 3 K Ó D O K

 

anicesetofwheels - Láthatatlan autók
bangbangbang - Összes autó elpusztítása
boooooring - Játék felgyorsítása
chittycittybb - Repülő járművek
cornerslikemad - Könnyebb kezelhetőség
gesundheit - 100% egészség
giveusatank - Tank (Rhino) megjelenik
gunsgunsguns - Összes fegyver
ifiwerearichman - Több pénz
ilikedressingup - Külső változtatása
ilikescotland - Felhős idő
ilovescotland - Esős idő
peasoup - Ködös idő
skincancerforme - Tiszta idő
weaponsforall - Egymást támadó gyalogosok
madweather - Extra gyors idomérő
morepoliceplease - Magasabb "Wanted"-szint (a rendőröknek)
nopoliceplease - Alacsonyabb "Wanted"-szint
nastylimbscheat - Több vér
nobodylikesme - Támadó gyalogosok
timeflieswhenyou - Gyorsabban mozog az óra
itsallgoingmaaad - Őrült gyalogosok

 

 

            MELLÉKKÜLDETÉSEK 

Rampage küldetés

 

Mindhárom szigeten kb. 6-7 ilyen „mészárszék” küldetést találunk, a feladatok nem túl változatosak: X idő alatt pusztítsuk el az Y banda Z számú tagját valami megatápos fegyverrel a kezünkben. Jutalmunk csupán a pusztítás öröme, a játék még a fegyverünket is elveszi az idő leteltével... A helyszíneket valamelyik térkép mutatja itt valamerre (ejj, de egzakt vagyok...)

RC Toyz

Mindhárom szigeten kaphatunk ilyet, távirányítású kisautókkal kell közel manővereznünk az ellenfelek, kocsijához és felrobbantani azokat. Minden levegőbe röpített autóért egy ezres üti a markunkat.

Hidden package-ek

A városban összesen száz rejtett csomagot lelhetünk, a gyűjtögetésükkel egyre jobb fegyvereket kapunk a garázsban. A csomagok pontos helyét lásd a térképen. Húszat mindenképpen érdemes összeszedni egy UZI-ért.

 

 

 

 

 

Vagy két tucat helyen találhatunk a városban rámpákat, amelyekre teljes sebességgel felhajtva akrobatikus mutatványokat hajthatunk végre. Ajánlott valami gyors és könnyű járgányt használni, bár a kukásautó vagy az iskolabusz se semmi látvány, ahogy húsz métert repül... Az ugratók pontos helyét a térkép jelzi, az ugrásokért jutalmul – ha túléltük... – akár tízezres nagyságrendű pénzt is bekaszálhatunk.

Portland import/export garage

A portlandi dokkoknál keveregve találhatjuk meg ezt a garázst, ahol összesen 16 autó beszerzését várják tőlünk (a pontos listát a falra kitűzött poszter hirdeti). Minden kocsiért egy ezrest fizetnek, ha megvan mind, 200000 dolcsi üti a markunkat, és a garázsunkba kapunk 16 GTA3 ikont, amelyeket felvéve megjelenik a 16 autóból egy. A kívánságlistán egész extra járgányok is szerepelnek (páncélautó, jégkrémes kocsi és egyebek), valószínűleg már Shoreside Vale-en fogunk járni, mire meglesz mind, de a busás jutalomért érdemes hajtani!

Portland emergency vehicle crane

A dokkoknál, az import/export garázs mögött kapjuk ezt az „anyagbeszerzési” küldetést, amelyik még az előzőnél is macerásabb, ugyanis a mentők-tűzoltók-rendőrök autóit kell leszállítanunk. Ebben az a kemény, hogy az Enforcer, a Barracks OL, az FBI-osok kocsija és a tank is kell a megbízónknak... Viszont ha mind megvan, az újabb 200000 zöldhasú, és hét újabb ikon a garázsba, amelyek az imént beszerzett járműveket rejtik.

Shoreside Vale import/export garage

A Cochrane Dam kerületben, a Fudge Packing Corp. gyárépületben bíznak meg a harmadik beszerzési hadművelettel: a portlandihoz hasonló 16-os listát kapunk, ugyanazzal a díjazással.

Taxisofőr

Lopjunk el egy taxit, és lám: az egykor Dreamcasten ultranépszerű Crazy Taxi című játékba csöppenünk. A feladat egyszerű: a szűkösre szabott határidőn belül fel kell vennünk a gyanútlan utast (a szokásos kék bigyó jelzi), majd elszállítani a kívánt célállomásra. Ha nem sikerült odaérni, a méltatlankodva kiszálló utasunkat még mindig meg lehet fenyíteni a baseball-ütővel, így az anyagi haszon szinte garantált. A taxizás kizárólag pénzkeresésre jó, minden sikeresen leszállított kuncsaft tejel egy százas körüli összeget, aztán ha ötöt sikerült zsinórban elvinni, kétezret kapunk bónuszképpen, újabb öt után négyezret és így tovább. Maximalisták száz utas után egy londoni stílusú fekete taxit kapnak jutalomként. A taxizás elsősorban unaloműzőnek, illetve az új városrészek felfedezése közbeni mellékes keresetként ajánlott.

Vészhelyzet

A mentős küldetésekhez először is mentőautót kell újítanunk. Ez nem túl nehéz, szabadon választott módszerekkel generáljunk pár sérültet, várjuk meg, míg a dokik kijönnek, és már pattanhatunk is be a volán mögé, jöhetnek a küldetések! A feladatunk egyszerű: adott idő alatt szedjük össze a térképen jelzett helyről a beteget, és szállítsuk be a kórházba. Aztán kettőt, hármat és így tovább (ügyeljünk arra, hogy a mentő egyszerre legfeljebb három pácienst tud szállítani!). 35 sikeres küldetés után kapunk a garázsunkba egy gyógyító powerupot, 70 után pedig egy drogampullát. Ha sikerült a 12. szintig eljutni a mentőzéssel (a rettentő könnyen felboruló autóval ez nagyon nehéz!), emberünk onnantól sosem fog elfáradni futás közben.

Lánglovagok

Ahogy a mentőket, a tűzoltókat sem túl nehéz „kihívni”: elég, ha felborogatunk és felrobbantunk pár járgányt, már jön is a szirénázó piros autó, amelyet könnyedén elköthetünk. A tűzoltóval természetesen tüzet kell oltani: mintha csak fegyver lenne, célozhatunk a vízsugárral. Minden eloltott tűz 250 dollárnyi jutalommal jár, és ha mindhárom szigeten eloltottunk 20-20 tüzet, jutalmunk a garázsban feltűnő lángszóró (csak stílszerűen...) lesz. A tűzoltókocsival vigyázzunk, az egyik legnehezebben kormányozható jármű, hatalmasakat lehet vele borulni, ha túl gyorsan visszük be a kanyarba.

Rendőr

A legfontosabb, és egyben legnehezebb civil küldetések. Először is rendőrautót kell szereznünk, ez máris gondot okoz, mert bár a zsernyákok állandóan a nyomunkban vannak, nem egyszerű az autójukat elkötni, miközben lőnek ránk. Ha a kocsi megvan, az szinte biztosan azt jelenti, hogy a gazdája, és/vagy a kollégái a sarkunkban vannak, tehát először velük és a körözéssel kell kezdeni valamit. Ez szabadon választott: ha megúsztuk az autó beszerzését egy csillaggal, csak rázzuk le őket, egyébként a police bribe powerupok begyűjtése ajánlott. Ha tiszta a levegő, már nyomhatjuk is a numerikus + billentyűt, és hopp, átálltunk a rendőrök oldalára. Feladatunk mi más is lenne, mint bűnözők lekapcsolása (nem ám letartóztatás, meg jogok ismertetése: a bűn zsoldja a halál, nem ejtünk foglyokat!), időlimittel persze. Minden egyes kinyírt gengszterért ötszáz dolcsi üti a markunkat kumulatíve (gyk.: ötszáz az elsőért, ezer a másodikért stb.). A legjobb pedig, hogy minden tíz sikeres küldetés után kapunk a garázsunkba egy „körözéscsökkentő csillagot”. Számoljunk: a játék mindhárom szigeten húsz rendőrküldetést honorál, a maximális körözési szint pedig hatos, ami azt jelenti, hogy hatvan rendőrösdi után a legdurvább balhékat is semlegesíteni tudjuk hadseregestül, tankostul, FBI-ostul. Csak érjünk el a garázsig élve... Érdekesség, hogy nemcsak a hagyományos rendőrautóval, de az Enforcer furgonnal, az FBI-osok kocsijával, sőt, a Rhino tankkal is vállalhatunk rendőr-küldetést.

Aprólékok

· Parkoljunk le a garázsunkban, szálljunk ki, várjuk meg, míg az ajtó becsukódik, majd kinyílik: a ronccsá tört autónk csillog-villog, mintha új lenne!